30 oktober 2011

Underverk

Maken har sedan han blev inlagd i fredags fått smärtstillande sprutor med jämna mellanrum för att hålla honom "lite" smärtfri. 5 sprutor på natten, så han har inte kunnat sova.

Idag bestämde sig läkaren för att maken skulle opereras. När jag kommer upp till Sahlgrenska är maken duschad och omklädd för operation. Dropp och alla andra förberedelser för operation är klara. Men maken var smärtfri och det talade han om för läkaren.

Läkaren sa, vi väntar lite med dig, så ser vi vad som händer. Så när jag är på salen går maken in på toaletten och inifrån kommer ett Yippee. Kom och titta ropar han.
Då har maken "kissat ut" stenen i sista stund innan operationen. Det tog lång tid innan han förstod att det var sant. Han slapp en operation. Operationen av njuren hade inte varit rolig. Helst vill läkarna undvika att operera njuren eftersom den är så blodrik.

Vilken tur maken hade. Tio minuter efter att stenen hade kommit ut, togs droppet bort och han fick pannkakor att äta.

Nu sitter han här i soffan och halvsover. Han är trött efter tvåveckorspärsen på sjukhus.

Skönt att ha honom hemma igen.

28 oktober 2011

Maken inlagd igen

Ja, så var det dags igen. Maken hann vara hemma två dygn. Han har försökt att smärtstilla själv. Men han bara pinas.

Jag ringde avdelningen som han var inlagd på förut. Jag fick prata med en snäll läkare som lät oss komma direkt till avdelningen istället för att behöva gå genom akuten.

Jag hoppas han snart blir frisk och kan vara hemma hos mig.


- postad av StickFarmor från iPhone.

25 oktober 2011

Inte bara en jobbig vecka utan även stickmissöden

Jag har ju stickat kofta och sockar till Grodan som hon fick vid dopet.
Hättan hann jag inte få klar.

Nu under veckan som maken legat på sjukhus har jag försökt bli klar med den.
Det var i söndags som jag förstod att något var fel.

Jag besökte affären där jag köpt garn och mönster och förstod att jag sytt ihop hättan helt fel. Jag har fäst alla trådar mycket noggrant, så det finns ingen chans att ta upp.


Jag har börjat på en ny hätta och har hunnit med 4 varv. Får se om jag orkar sticka en stund ikväll innan jag lägger mig.

Det kommer att bli en tidig kväll, för jag känner att mina krafter är slut. Arbeta varje dag och sedan åka i princip direkt upp och hälsa på maken har tagit på krafterna. Så jag tror att det är lika bra att gå och lägga sig direkt, så jag orkar med morgondagen (det blir nog inget stickat).

22 oktober 2011

Jobbig vecka

Förra lördagen fick min man ett njurstensanfall. Vi åkte in till Sahlgrenska vid 13-tiden och jag var inte hemma förrän 02.30 och maken inlagd.

Varje dag efter arbetet har jag varit där och hälsat på. På tisdagen försökte de spränga njurstenen och det misslyckades.

De har röntgat njuren igen och sett att det inte hände något speciellt med stenen.
Igår kväll blev han plötsligt sämre. Nu har han fått feber och förmodligen infektion i njuren. De satte in starka antibiotika när jag var där igår kväll.

De kunde inte "klämma in" honom för en ny stötvågsbehandling. För hör och häpna, det finns bara en sådan apparat på Sahlgrenska och i Göteborg. Personalen som är utbildade på maskinen arbetar mellan 8-16 på vardagar. Så nu gäller det för personalen att hålla honom någorlunda smärtfri under helgen.

Jag sitter här och tar igen mig lite, för strax ska jag ge mig iväg för att åka och hälsa på honom.

Försöker lägga mig tidigt under helgen och sova så länge som möjligt, för att orka med nästa vecka.

9 oktober 2011

Grodans dop

Jag har haft trevligt på dop idag av lilla grodan som nu heter Saga Vonny Matilda. Hennes mamma Bambi fyllde 30 år igår. Så det har varit både dop och 30-årskalas. Jag har inte kunnat gosa med Grodan denna helgen, för jag har fruktansvärt ont i halsen. Kan knappt svälja alls. Grodan och Bambi fick fina presenter av alla. Lilla Saga fick ett halsband och armband med blåa hjärtan. Detta fick jag som liten av min farmor, som också hette Marie (Schnuckel i efternamn). Min farmor levde mellan 1912-1995.

Bambis mamma hade bakat jättefina tårtor till dopkalaset.







Typiskt mig, jag har missat ta kort på Sagatårtan som var med chokladströssel på.

Jag fick färdigt koftan och sockarna till den söta lilla koftan med rosa blommor.







Jättesöta knappar hade jag hittat till.

Jag har också hunnit med en annan kofta till Grodan.




Jättefina knappar till den koftan med, i form av jordgubbar.

Snurre kommer hem till Göteborg i veckan. På onsdag ska Snurre uppträda i Göteborg. Hoppas jag hunnit bli bättre tills dess.

- postad av StickFarmor från iPhone.